perjantai 27. toukokuuta 2011

Haalariasiaa part 2

Haalarivertailussa saamani vinkin perusteella päätin testailla Ticketin kukkahaalaria ihan käytännössä tytöllä. Haalari on siis kokoa 80 ja tyttö noin 85cm pitkä. Konttaavalle tytölle liian reilu, tosin syksyllä varmasti tyttö jo kävelee ja haalari tulee käyttöön. Tässä kuvat sovituksesta.





Hihat ovat sopivat, puntit pitkät. Keskimmäisessä kuvassa tyttö seisoo haalarin sisällä, vaikka näyttää siltä että olisi polvillaan. Haalari on toivottavastisyksyllä passeli, ja  punttien perusteella vielä ensi keväälläkin. Tämä sovitus olisi ollut parasta tehdä nukkuvalle lapselle, neiti kun ei pysynyt sekuntiakaan paikallaan.

Kuvissa kurkkii myös tytön 1-vuotis lahja, punainen pomppiva Irma-laama.

Mukavaa viikonloppua!

Reps ja kops

Kovin pitkälle ei sisävaatteiden ostamisen rajoittaminen kestänyt, kun jo alelappusia alkoi tippuilemaan joka paikasta (seliseli). Pompdeluxin ale jäi syksyllä harmittamaan paljon, kun jäin arpomaan tilaustani ja sitten kaikki koot olikin loppu. Tällä kertaa korjasin tilannetta reilulla kädellä. Sivut jumittivat aika paljon, muitakin taisi olla apajilla. Aleprosentti on -50% ja vaatteiden hinnat mielestäni todella edulliset.


Niin suloisia! Alin takki on isomman tytön itse valitsema. 
Paljon kivaa jäi pois, nyt otettiin vain muutama vaate kokeiluun.

Myös Me&i:lla alkoi ale, aleprosentit ovat -50% asti. 

Eilen vietimme illan Ikeassa ja nyt "vaatehuonetta" koristaa kasa laatikoita. Vaihe b on siis alkanut!

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kevään aletukset

Meillä aloitettiin vaatekaappiremontti, arvioitu valmistumisaika on joskus kolmen ja puolen vuoden päästä. Olen suunnitellut uuden vaatekaapin, johon jokaiselle lapselle tulee oma 50cm leveä vaatekaappi. Kaappiin tulee tanko ja kolme koria vaatteille, sekä ylähyllylle jemmalaatikko.

Tähän asti yksi 100cm leveä vaatekaappi on kätkenyt sisäänsä kolmen lapsen kaikki vaatteet, plus äitiyspakkauksellisen jemmavaatetta. Järkyttävää kuinka paljon siihen pieneen vaatekaappiin mahtuu tavaraa! Purin vaatteet lasten sängyille ja huoneen lattialle, ja nyt meillä onkin vaatehuone.

Ja koska vaatehuone valtasi lasten nukkumiseen tarkoitetun huoneen, muuttivat lapset toistaiseksi nukkumaan meidän makuuhuoneen lattialle.Meillä siis nukutaan nyt suuressa siskonpedissä. Ja hyvin siinä nukuttaakin, sillä matka äidin ja isin sänkyyn pelotuksen iskiessä on tarpeeksi lyhyt.

Vaatehuoneesta johtuen jätän sisävaatteet suosiolla hetkeksi kauppaan ja kirppiksetkin hetkeksi rauhaan. Ulkoiluvaatteita sen sijaan vilkuilen sivusilmällä, ja pari hyvää alejuttua on tullut hankittua.


Cuppiksen pinkki takki oranssilla sydämellä tytölle, sekä saman merkin sadeasu poitsulle syksyllä alkavaa kerhoa odottelemaan. 


Vielä hieman arvon, tarvitsisiko tyttö vielä haalaria kerhoon syksyllä ja keväällä. Kovasti sellaista hänelle suosittelin, mutta turhaa en viitsi kaappiin ostaa jos ei suostu käyttämään.  Myös koko on ongelma, sillä 122cm haalareita ei tipu joka oksalta.

kuvat: tinttaiita.fi, sisukas.net

tiistai 24. toukokuuta 2011

Haalarivertailua

Tilasin hyvästä alesta pienemmälle tytölle välikausihaalarin ensivuodelle. Tämän vuoden vaaleanpunainen kukka Ticket ei ole vieläkään päässyt käyttöön, koska 80cm puku on jättisuuri 85cm pitkälle lapselle.

Ohittamaton tarjous sai minut kuitenkin tilaamaan Cupcaken vaaleanpunaisen pilkku unelma puvun "seuraavaa kokoa", eli seuraavaksi haalariksi. Arvoin pitkään 92 ja 98 välillä, mutta päädyin siihen isompaan.

Tässäpä hieman kuvavertailua Ticket 80cm ja Cupcake 98cm.




Eroa on lahkeissa vajaa 10cm ja hihoissa ehkä pari cm. Eli on täysin mahdoton tietää minkä kokoinen haalari on pelkän ilmoitetun senttikoon perusteella.

lauantai 21. toukokuuta 2011

Farkut

 Isompi tyttö on jo kauan sitten lakannut käyttämästä farkkuja, vaikka minä niitä hänelle tasaisin väliajoin tyrkytän. Pienemmälle löysin muutama aika sitten suloiset hennesin farkut, joissa on kärpässieniä ja leppiksiä.

Eräänä aamulla tyttö olisi kelpuuttanut farkut kauppareissulle, mutta juuri samanlaiset kuin siskolla. Niitä nyt vain ei ollut enää missään tarjolla. Samaisen päivän iltana kirppiksen viimeisessä pydässä ne sitten meitä odotteli, ja kokokin oli oikea. Muutakin mukavaa tuli kirppisviikon aikana hankittua, lähinnä pienimmälle.







 Tässä ne ovat, tytön omat leppisfarkut. Hame löytyi mukaan samalla kertaa.




Pienemmälle kesämekko ja kenkulit. Kengät on tosin niin isot, että ensi kesään menee ennen kuin ovat sopivat.


Söpöt Kaunotar ja kulkuri caprihousut, takana on kaunottaren takapuoli ja vyötärönauhan alla lukee Lady. 

perjantai 20. toukokuuta 2011

H&M tärpit

Hennesillä on taas -50% osasta tuotteita. Koska meidän lasten vaatekaappi alkaa olemaan tälle kesää täysi, tyydyn vain katselemaan. Kivoja perus shortseja, legginsejä ja teeppareita on tarjolla kohtuu hintaan.

Söpö rusettipaita, tarjolla myös hennon vaaleanpunaisena.
Kukkatoppi farkkujen kaveriksi.
Farkkuhame legginsien ja teepparin tai topin kanssa kivaan kesämenoon.
Pojalle shortsipulaan rennot pökät.
Vauvojen puolen uutuutena oli tämä suloinen norsupaita, ei tosin alennuksessa mutta edullinen silti.

torstai 19. toukokuuta 2011

Kiirettä pukkaa

Meillä, niinkuin monilla muillakin, on vietetty synttäreitä. Eilen juhlittiin tytön ensimmäiset lastenkutsut. Oli siinä hommaa ja hulinaa, ja onneksi jätin suosilla siivoamisen juhlien jälkeen. Tänään siis on siivouspäivä.

Hauskaa oli, vaikka suunnittelemani suklaaputous jämähti kattilan pohjalle kovaksi mössöksi. Ei tullut putousta, mutta hedelmäpalat maistuivat coctailtikuilla syötynä ilman suklaatakin. Aurinko lämmitti vielä illalla niin että loppujuhlat voitiin viettää takapihalla. Kiireisinä äitinä tarjolla oli jäätelökakkua ja kääretorttuleivoksia. Leivokset loppuivat kesken, jäätelöä sai syödä lähinnä aikuiset. 

Kirppisprojekti loppui alkuviikosta, ja saldo oli surkea! Sain tuoda melkein kakki vaatteet takasin kotiin, ja saldolla saan hädin tuskin peittoon bensakulut ja pöytävuokran. Väkeä oli liikkeellä todellakin vähemmän kuin aiemmin, enää en ota pöytää näin läheltä kesää. Taisin ostaa sen viikon aikana enemmän kuin myydä.

Muutama kesävaatekin on vielä matkalla meille Ebaysta, kevään Gymboreen Burst of Spring mallistosta. Mansikat iskevät nyt täysillä, ja Nextillä Gymboreen lisäksi on myös ihana mansikkamallisto. Toivottavasti jotain siitä mallistosta löytyy vielä kuukauden päästä, kun tyttöjen matka suuntautuu kohti Lontoota. Nextin mansikoita ei voi tilata Suomeen, joten on vain pakko odottaa.

Tällainen mekko on matkalla pienemmälle.

Kuva lainattu Ebaystä.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Jemma

Minä olen kyllä hamsteri pahinta laatua. Olen yleensä kauden tai kaksi edellä lasten vaateasioissa, ja ostan siis kaiken mahdollisen alesta ja myös kirppareilta mahdollisuuksien mukaan. Jemmalaatikoita on ainakin neljässä eri paikassa, ja joskus pääsee unohtumaan mitä sinne jemmaan on ostanut. Pitäisi inventoida vähän useammin niitä laatikoita.

Esimerkkinä tälle kesälle olin ostanut viime syksynä pojalle pelkkiä teepaitoja, enkä shortseja ollenkaan. Ja koska poika pissailee edelleen housuihinsa sata kertaa päivässä, housuja tarvitaan p a l j o n. Ennakointi on välillä siis lähes mahdotonta.

Tämän kevään aleista olen siis hankkinut lähinnä ensi kevääksi vaatetta. Viime viikolla Lindexillä oli jotain yksittäisiä tuotteita -70%, ja sieltä löysin tällaisia jemmaan.

Muumi collegehousuja poikaselle kerhoon. Muumiteepaita löytyi myös alesta jo aiemmin.


Farkkuhamoset tytöille.


Alekupongilla syksyyn pitkiä legginsejä vauvalle, nuo pitsipuntit on niin ihanat!

lauantai 14. toukokuuta 2011

1 vuotta

Meidän pienin neiti täyttää 1 vuotta tänään. Kamalan nopeasti aika vaan sujahtaa ohi, ja vauvasta onkin tullut reipas neiti. Hän syö itse ja leikkii ja touhuaa muiden mukana. Äidistä se on hieman haikeaa, mutta enköhän minä tästä selviä. Synttäreitä juhlittiin suvun ja kakun voimalla jo viime viikolla, joten nyt juhlistetaan vaikka syömällä jätskit.


Tässä päivän vanhana.


Ja tässä kahden viikon iässä.

Onnea <3

torstai 5. toukokuuta 2011

Juhlan tuntua

Viikonloppuna meillä juhlitaan 5, 3 ja 1-vuotis synttäreitä. Testikakut ja piirakat on leivottu ja maisteltu. Nyt alan rakentamaan virallisia herkkuja moppi toisessa ja kauha tai vispilä toisessa kädessä. Hommaa riittää! Varsinkin kun miehellä sattuu tällä viikolla olemaan reissuviikko. Kokemuksesta voin sanoa, että kokkaus ja siivous sujuvat parhaiten yöaikaan. Eilen haettiin Ikeasta hieman tarjoiluastioita, ja sinne olikin tullut vaikka mitä kivaa.

Söpöjä pilkkumukeja lastenjuhlille.
Kakkulautaselle on tarvetta ja tämä oli vielä tarjouksessa!

Tarjottimelle tulee voileipäkakku, myöhemmin käytetään terassille tarjoiluun.
 

Näihin purkkeihin tulee popcornia ja vaahtokarkkeja. Terassille otin samoja ruukuksi orvokeille.

 Servetit sävy sävyyn, näitä oli myös vaaleanpunaisena

maanantai 2. toukokuuta 2011

Kevään alet

Varma merkki lähestyvästä kesästä on kevään alennusmyynnit. Viime vuodesta viisastuneena, hankin syksyn välikausivaatteet kevään ja kesän alennusmyynneistä. Syksyllä niitä on turha kaupoista enää etsiä. Ensi syksynä meillä steppaillaan ulkona ainakin näissä kuteissa.
  
Poikasella Lindexin tähtitakki ja sen kaverina Kappahlin turkoosit ulkohousut.

Tytöillä Lindexin kukkatakit ja pinkit ulkoiluhousut.

Tyttönen täytti ihan hetki sitten 5 vuotta, ja jouduin ostamaan kukkatakista isoimman koon 122cm. Ehkä jo ensivuonna jää siis Lindexin valikoima isomman tytön osalta pieneksi. Ainakin äidin mielestä se on järkyttävää, tytöstä kasvaminen on vain ja ainoastaan kivaa.