perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kenkäostoksilla

Näin loppualejen aikaan kierrän joka kauppareissulla lasten kenkäosaston, ja tulosta on syntynyt! Kaikille kolmelle on ensi kevään ja kesän kengät hankittu, vieläpä mieleiset.

Prismassa oli kaikki sandaalit -70%. Jostain syystä isommille tytöille ei ollut mitään jäljellä, mutta pojille ja pienille tytöille oli kyllä valinnanvaraa vaikka kuinka. Poitsulle ostin Vikingin umpikärkiset sandaalit. Mielestäni ne on hyvännäköiset ja poikakin pitää. Tänä kesänä pojalla on Reiman vastaavat käytössä, ja on kyllä tosi hyvät.

JesperJuniorissa oli Jonathanin lenkkarit -70%. Lenkkareita kuluu ainakin yhdet kuukaudessa pyöräilevällä poikasella, joten kovin paljoa en viitsi niistä maksaa.


Pikkuneidille ostin Prisman alesta suloisen hempeät Eccon sandaalit -70%, sekä Vikingin gore lenkkarit -50%. Olisin halunnut korkeavartiset lenkkarit neidille, mutta ne olivat jo loppu.

Isommalle neidille löytyi Reiman sandaalit Jesper Juniorista, ja korkeavartiset Goret Jumbon prismasta, molemmat puoleen hintaan.
Kaunista ja aurinkoista viikonloppua!
Kuva lainattu reima.fi.

torstai 26. heinäkuuta 2012

Reppuasiaa

Löysin yhteishyvä.fi:stä kivan artikkelin repun valinnasta. Jutussa annettiin ohjeita koulurepun valintaan, mutta kai se eskarilainenkin hyötyy samoista jutuista. Meiltä käydään eskarissa bussikuljetuksella, ja reppua pitää oikeasti kantaa selässä.

.

Me kävimme kauppareissulla lähimarketeissa sovittelemassa reppuja, ja kovin oli erilaiset äidin ja tyttären mielipiteet. Tyttö valitsi reppua ainoastaan ulkonäön perusteella, ja prinsessa ja kissanpentureput saivat tytön äänet. Minä yritin etsiä ennen kaikkea sopivan kokoista pienelle selälle, mutta se olikin haastavaa! Reppukoko tuntuu olevan aika standardi, ja aika iso sellainen.



 Yhteistuumin kuitenkin lopulta päädyimme Skip Hopin reppuun, joka on iloisen värikäs ja kestävän tuntuinen, tilava ja mukava kantaa. Reppu on myös turvallinen, eikä sisällä BPA-yhdisteitä tai ftalaatteja.

  Repun ostajan muistilista
  • Ota koululainen mukaan reppuostoksille, jotta repun koon ja istuvuuden näkee jo ennen ostopäätöstä. Sovitettaessa kannattaa laittaa reppuun muutama kirjakin.
  • Pienelle koululaiselle pienempi, isommalle isompi reppu. Leikkireput sopivat vain leikkikouluun.

  • Satsaa laadukkaaseen reppuun, jossa istuvuuden ohella on panostettu myös muun muassa kosteudenkestävyyteen.

  • Olkahihnojen tulisi olla pehmustetut, muotoillut, hartioilta tarpeeksi leveät, napakkaa materiaalia ja säädettävät.
  • Selkäosan pitäisi olla pehmeä, mutta jämäkäksi tuettu. Varsinkin isommilla koululaisilla tuulettuvat lisäpehmikkeet ovat hyvä lisä.

    Kuvat ja tekstiä lainattu: yhteishyva.fi, pieniihminen.fi.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Syksyn takit

Pikkuneidin syksyn takit ovat olleet pohdinnan alla jo hetken. Olin jo lähes alkanut muuttaa alkuperäistä suunnitelmaa, hankkia tytön viime keväisen Cupaken anorakin tilalle Racoonin vaaleanpunainen anorakki, kun takki tuli vastaan oikeassa koossa puoleen hintaan.


 Pari kertaa harkitsin laventelin väristä versiota, mutta en kuitenkaan lämmennyt sille värille tarpeeksi. Onneksi pysyin päätöksessäni, ja löysinkin viimein tytölle tämän kauniin vaaleanpunaisen anorakin. Viimekevään sävyt ovat kylmät, ja takki on melkein saman sävyinen kuin Ticketiltä kesäkuun alussa tilaamani takki.

Tämän kevään malli on hieman paranneltu versio viimevuotisesta. Toinen vetoketju aukeaa alas asti, kangas on kunnon ulkovaatekangasta ja hiippahuppu on palautettu. Vaikuttaa lupaavalta. Koko on 92, ja menee varmasti syksyn ja kevään.


Ticketin vaaleanpunainen Jabina takki on kokoa 98. Vähän reilumpi koko, mutta ihan käyttökelpoinen jo syksyllä ja vastaa ehdottomasti kokoansa. Takissa on kauniit leikkaukset ja rypytykset, sekä tulppaanihelma. Kangas on ehkä hieman paksumpaa kuin viimevuoden uffoissa.


Kivaa keskiviikkoa!

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Supernopea

Viime viikolla tilasin kolmesta suomalaisesta nettikaupasta, ja olen lähes sanaton saamastani uskomattoman nopeasta palvelusta. Kahdesta kaupasta kolmesta, sain ostokseni seuraavana päivänä tilauksesta. Kolmannen kaupan toimitus kesti kokonaista kaksi päivää. 

Lastenpuoti Kuplasta tilaamani  Livie&Lucan kengät ovat aivan ihanat.


Kiitos kuuluu myös Lastenpuoti Juulia ja Joonatanille ja Karpaloshopille!


maanantai 23. heinäkuuta 2012

H&M syksyä part II

Poitsulle löytyi tällä kertaa kivuttomasti ja suorastaan helposti H&M:ltä syksyyn kaikki mitä vielä puuttuu. Syksyyn kuuluu sammarit, toppaliivi ja neulepaita.


Myös hupparit ovat osa syksyn helppoa ja lämmintä pukeutumista.


Puuvillainen neuletakki vähän siistimpään menoon.


Tällä kertaa tilaaminen oli melkein liian helppoa ollakseen totta.
 Pojallekin löytyi paljon vaihtoehtoja, ihanaa!

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

H&M syksyä

Minä ihastuin (niin kuin joka syksy) taas tuohon hieman tummempaan värimaailmaan raikkaan ja vaalean kesän jälkeen. Isoin neiti on nyt siirtymässä 134cm vaatteisiin, mikä tietää valikoiman supistumista aika rajusti. Isommille tytöille ei tarjolla ollut ainakaan vielä kovinkaan klassista linjaa. Jospa vaikka olisi tulossa?

Meidän neitien valinnat ovat tällä kertaa hillittyjä ja maanläheisiä ja mukavia päällä. Huomasin, että aika paljon on viime syksystä ja keväästä täysin samoja vaatteita eri väreissä.


Ihastuimme tytön kanssa noihin ratsastushousuihin, mutta jostain syystä beige ja ruskea ovat "tulossa pian" -tuotteita, ja taitavat olla viime malliston housuja, joten oikeasti ei ole edes tulossa.


Tilasimme sitten kokeiluun nämä ruudulliset housut. Näissä on oikeaa hevostyttötunnelmaa.


Ihana "villakangas"takki pikkuneidille. Viimesyksyinen All for Children-malliston villakangastakki alkaa jäämään pieneksi, ja ainakaan toistaiseksi en ole löytänyt isompaa tilalle.
.
 
Rennot trikoomekot molemmille tytöille kerhoon ja eskariin.

Poitsullekin tilasin jotain, siitä lisää seuraavaksi.

Mukavaa heinäkuista viikkoa!
 

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Aleilua

Reissumme jälkeen olin suunnitellut retken lähimmän kauppakeskuksen aleihin. Lasten kanssa matkatessa suunnitelma pitää olla valmiina ja matkan varrella tarpeeksi tankkaus ja tyhjennyspisteitä.

Stockan alesta olin saanut vinkkiä, että nyt saisi edullisesti Hullujen päivien vanhoja tuotteita. Ja onnella niitä olikin vielä jäljellä. Tytöillä on hyvät ja pitkään sopivat plain rainit käytössä, mutta poikaselle sain isomman tähtisetin odottelemaan kasvamista. Poitsu on kesän aikana venynyt taas hurjasti, saa nähdä meneekö koko vaatekaappi uusiksi syksyllä!


Lasten kenkäosastolla ei paljoa aletuotteita ollut, mutta ensi kesäksi löytyi pikkuneidille Niken tennarit edullisesti. Kyseinen malli on jämiä Hullujen päivien erästä, ja jo lähtöhinta oli mukavan sopiva.


Po.pin alessa vierähti tovi jos toinenkin. Yritin löytää pikkuneidille isompaa windstopper fleecetakkia, mutta tuloksetta. Pikainen kierros sisävaatepuolella tuotti vain kaikille perustrikoot kauniissa väreissä.




 Olemme suuntaamassa taas elokuussa Tukholmaan, toivottavasti sieltä saa taas Po.pia kunnon alella.

Kaunista ja lämmintä viikonloppua!

torstai 19. heinäkuuta 2012

Syysuutta

Vaikka kesää vielä ehkä kaipaillaan, kaupat alkavat jo tunkea syysuutuuksia ulos. Kirjastoreissulla poikkesin Lindexillä, ja sieltä löytyi aivan ihana Rumpali paita. Paita on aika saman tyyppinen kuin Zarasta keväällä ostettu Dumbo paita.
Rumpali oli löytö vauvojen puolelta, mutta ostin kuitenkin kotiin sovitukseen. Ja joko tyttönen on pienentynyt tai Lindexin mitoitus kasvanut, mutta hyvin paita sopi. Samaa sarjaa oli myös suloinen Dumbo paita.
 
Tosi paljon oli kaikkea muutakin ihanaa tullut Lindexille, varsinkin vauvojen puoli oli täynnä hempeitä värejä ja kaunista perusvaatetta.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Lisää tuliaisia

Outlet village päivän jälkeen vietin tunnin Pariisin alennusmyynneissä. Jouduimme luovuttamaan mökkimme aamulla, jonka jälkeen suunnistimme vuokraamallamme pakettiautolla ostoskeskukselle. Kyseinen päivä oli varmasti kansallinen vapaapäivä, sillä kaikki olivat liikenteessä sinä aamuna. Pelkästään parkkialueelle oli satojen metrien jono.

Parkkipaikasta ei ollut toivoakaan, ja ranskalaiseen tyyliin autoja oli jätetty parkkiin aika huolettomasti. Pakettiautolla liikkuminen ei ollut kaikista helpointa siinä ruuhkassa. Sovimme, että minä kierrän ensin kaupat, ja sitten mies. Jäin kyydistä kauppakeskuksen ovilla, ja kun tunnin päästä olin juossut haluamani kaupat läpi, mies ja lapset etsivät edelleen parkkipaikkaa.

Kävin siis ostoksilla yhdessä liikkeessä, ja poikkesin ehkä viidessä. Muiden muassa Catimini ja DPAM olivat pysähtymislistallani, mutta liikkeisiin olisi joutunut jonottamaan sisään, kassajonoista puhumattakaan.

Päädyin ostoksille Z-Enfantiin, josta olen aiemminkin tehnyt kauniita ja edullisia ostoksia.


Tällä kertaa löysin pienemmälle neidille neuletakin ja farkut, sekä trenssin jemmaan odottamaan. Suloisia pilkullisia trikoohuiveja ostin molemmille tytöille omat.


Poitsu sai samasta kaupasta ensi kesään kivat siniset farkut, keltaisen teepaidan ja raitatrikoon. Hilfigerin neule ostetiin outletista.

Tämän ostosreissun jälkeen nettikaupat nostivat arvoaan. Jonottaminen ja kaupoissa hikoilu ei kyllä ole minua varten!

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Nettishoppailua ja alevinkkejä

Maanantai aamuna oli sähköpostissa odottamassa aika monta houkuttelevaa lisäaletarjousta. Muutamaa juttua olen yrittänyt odotella kunnon aleen, ja nyt sattui onni kohdalle. Lastenpuoti Kuplan alessa Livie&Lucan kengät olivat -40% ja postikulutkin järkevät 3€. Meille toivottavasti ensi kesään sopivaa kokoa löytyi ainoastaan tämä kivan neutraali Peacoc Cream -malli, ja laitoinkin sen saman tien tilaukseen.


Muistin että Livie&Lucan kenkiä on joskus myyty myös Karpaloshopissa. Heillä näyttikin olevan uusi verkkokauppa, ja paljon tuotteita puoleen hintaan! Vaikka kyseisiä kenkiä ei heillä enää myydä, löysin kaupasta pojalle Molon tähtipaidan uutena merkkinä testiin.



 Enkä voinut vastustaa Racoonin vaaleanpunaista sydänanorakkia puoleen hintaan, sekin on nyt matkalla meille ainakin sovitukseen.


Karpaloshopista saa ilmaiset postikulut elokuun loppuun asti koodilla
 "kesä".

Ja muissakin kaupoissa on viimeisiä kevään vaatteita hyvillä aleilla!

Wilmiksen nettikaupasta rekisteröityneille asiakkaille kaikki 
fleecet ja ulkovaatteet puoleen hintaan 22.7. asti.

Juulia ja joonatanista kaikki kevään tuotteet -50%.

Bella Bambinasta mm. Mini a Turea -50%.


Rempseää maanantaita!

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Disneyland

Yövyimme reissussa neljä yötä Disneyn hotellilla, ja kävimme puistoissa kolmena päivänä. Vietimme yleensä aamupäivän jossain muualla, ja illaksi siirryimme puistoihin, jossa oli jo hieman väljempää ja viileämpää.


Ensimmäisenä iltana jäimme katsomaan uskomatonta 20-vuotis yöshowta, ja oli kyllä näkemisen arvoinen. Yhtään ei jälkeenpäin harmittanut seisoskella ja odotella puolta tuntia shown alkamista. Ilotulituksen lisäksi showssa käytettiin muiden muassa tulta, led-valoja, vesihöyryä, johon heijastettiin elokuvaa, sekä vesisuihkuja.


Tällä kertaa olimme liikkeellä täysin lasten ehdoilla, niinpä kaikki kahvikuppeja hurjemmat laitteet jäivät näkemättä. Jonot olivat suosituinpiin laitteisiin reippaasti yli tunnin, joten jätimme suosilla jonottamisen muille.


Vietimme mukavaa aikaa yhdessä, pidimme välillä piknikkiä nurmikolla ja ostimme ihanat jäähilejuomat. Yritin ostaa myös popcornia, mutta se olikin toffeen makuista ja jäi ostamatta. Nautimme puiston fantastisesta iltavalaistuksesta ja uskomattomasta puutarhasta.


Illalla palailimme majapaikkaamme grillaamaan ja nauttimaan Champagnesta tuotuja juomia. 

Näihin tunnelmiin yritän palata sitten, kun lämpötila alittaa -20 astetta ja lunta tulee taivaan täydeltä. 

Ihanaa viikon alkua!


torstai 12. heinäkuuta 2012

Tuliaisia

Palailemme hiljalleen arkeen, ja samalla aika tuntuu kiitävän pikavauhtia. Päivät kuluvat lähinnä ulkohommissa, ja illalla väsyttää niin, ettei jaksa kuin sänkyyn kaatua. Olemme säästyneet sateiltakin kuivana, ainoastaan viime yönä oli satanut ja aamulla tuli pieni kuuro.

Muutamia kuvia ajattelin vielä jakaa matkan varrelta, mutta sitä ennen sain kuvailtua hieman tuliaisia matkalta. Kaksi 20kg matkalaukkua on aika vähän kuudelle henkilölle, ja jouduinkin käyttämään pienimuotoista kikkailua että sain kaikki ostokset kotiin asti. Erilaisten kokeilujen jälkeen pakkasin osan tuliasista rattaisiin ja turvaistuinten sisään. Kaikki tuli ehjänä perille, luovuuteni palkittiin!

Pariisissa alkoi alet virallisesti 27.6. mutta jostain syystä ostoskeskuksemme vieressä olevassa Outlet Villagessa oli alet jo hyvässä vauhdissa. Kassajonot olivat pitkät, kassalle jonottaminen kesti vähintään puolituntia per liike. Yksissä tuumin keskitimme ostokset pariin liikkeeseen, jossa yksi jonotti kassalle, kun muut menivät seuraavaan paikkaan. Alennukset olivat mielestäni hyvät, 50-60% outlethinnoista.

Ralph Laurenilla oli omat liikkeet niin naisille ja miehille kuin lapsillekin. Lasten boutique oli selvästi rauhallisempi ja siistimpi, siellä ei tarvinnut kassallekaan jonottaa.



Molemmille tytöille ostin samikset raitateepparit. Tummansinisen frillapikeen valitsi tyttö itse, pienemmälle valitsin vaaleanpunaisen.


Puuvillainen neulemekko on ihan paras syksyyn isommalle tyttöselle.

Hilfigerillä oli tarjolla todella vähän lastenvaatteita, mutta löysin sieltä silti jotain. 


Perus raitatrikoo ja puuvillahousut, eskarilaiselle nämäkin. Noita housuja olinkin aiemmin jo katsonut Hilfigerin nettikaupasta, nyt pääsimme vielä sovittamaan oikean koon.

maanantai 9. heinäkuuta 2012