sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Alet käynnissä

Etelänloma on onnellisesti ohitse, reilusta 40 asteesta onkin mukava palata tänne viileään pohjoiseen. Matkan aikana viimeisetkin kaupat ovat aloittaneet alet. Tänä keväänä minulla ei ole suunnitelmaa eikä listaa aleostoksista. Teen hankintoja ihan fiilispohjalta tällä kertaa. Muutama paketti on jo matkalla, kun tänään istahdin vihdoin koneelle katsastamaan tarjontaa.

Kolmelle lapselle hankintoja tehdessä törmään aina muutamaan pikku ongelmaan. En muista mitä olen hankkinut jo aiemmin, ja en osaa päättää teenkö hankintoja ensi kesään vai tulevaan syksyyn. Lisäksi tytöille ostan usein edelleen aika paljon samisjuttuja, ja sekin lisää kustannuksia aika lailla. Ennen hankintoja kannattaisi siis ehkä inventoida kaappien kätköt, jotta mahdollisilta tuplabuukkauksilta ja turhilta hankinnoilta vältyttäisiin.

Ensimmäiset alehankinnat tein Blingolta. Meidän kylällä Blingosta on tullut varteenotettava kilpailija muille kotikutsuille, ja niiden antia olen kateellisena muiden päällä katsellut. Nyt alesta tilasin tytöille tähtitunikat ja itselleni mekon. Paketti on vielä jossain matkalla, mutta tältä ne näyttävät.


Nyt en kuitenkaan tuhlaa aikaa kaappien koluamiseen, koska loma on kovin rajallinen, ja yritämme tehdä mukavia perhejuttuja nämä kolme viikkoa, mitä yhdessä lomailemme. Tänään teimme muuten retken Ikeaan, jossa noin miljoona muutakin perhettä oli sadepäivää paossa. Ikean jälkeen poikkesimme vielä toisessa huonekaluliikkeessä, joista yhden nurkassa oli poistotuomion saanut Pohjanmaan sohva (myyjältä ei ihan saanut irti, miksi sohva oli joutunut siihen nurkkaan), mutta koska se oli juuri meidän mitoilla ja värillä, täysin käyttämätön ja lyömättömän hintainen,  löimme kaupat lukkoon. Huomenna onkin yllättäen yli vuoden etsinnässä olleen sohva tuparit!

Myöhemmin lisää, mukavaa maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti