keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Pää sekaisin järjestyksestä - vaatekaappi

Pinterestin myötä olen siirtynyt aivan uudelle luvulle järjestelyssä. Sanalla "organizing" saa niin paljon tuloksia, että ihan pää sekoaa. Alun innostuksen jälkeen olen päässyt aloittamaan tositoimet, ja tottakai aloitin omasta vaatekaapista. Homma on aika raskasta ja aikaa vievää, sillä eräillä on kaappeihin ilmestynyt vaikka mitä. Niinpä otin projektiksi siivota kuin yhden tai kaksi kaappia viikossa. Parasta on, kun lopputuloksen näkee heti, ja se on kyllä palkitsevaa. Yritän samalla olla erittäin kriittinen kaikkea tavaraa kohtaan, mutta sen verran materialisti olen, että väillä on kyllä vaikeaa on päättää tarvitaanko vai ei. Suunta on kuitenkin kohti siivoamatta siistiä kotia, jossa kaikella olisi oma paikkansa.

Meillä uusittiin vaatekaapit vuosi sitten Ikean Pax liukuovikaappeihin. Olen todella tyytyväinen valintaan, ja en enää ikinä vaihtaisi pois niistä. Sisältöä saa muutettua rajattomasti, ja aika aktiivisesti sitä muuttelenkin, tarpeen mukaan. Minulla on oma 150cm leveä kaappi, jonka toisella puolella tanko ja hylly käsilaukuille sekä kengille, ja toisella puolella ulosvedettäviä laatikoita sekä pari hyllyä.

Hyllyillä on säilytyksessä aina väärän kauden vaatteet omissa pusseissaan, mikä on varsin mukavaa, kun keväällä/syksyllä pusseja avatessa ei muista mitä ne sisältää. Kenkiä säilytän myös omissa laatikoissaan, kauden mukaan.

Taittelin kaikki neuleet, paidat ja housut youtubesta löytyneen videon avulla KonMarin tyyliin. Nyt kaikki vaatteet näkee kerralla, ja se on kyllä kiva. Huomasin myös, että oma vaatekaappini on muutaman vuoden työn tuloksena alkanut näyttää tosi yhteneväiseltä niin värimaailman, kuin tyylinkin osalta. Kaikkea on helppo yhdistellä. Huippua!

Tankopuolella piileekin sitten ongelmia. Vaikka kuinka yritän, en saa vähennettyä henkareilla olevien vaatteiden määrää. Mekot, ja varsinkin neulemekot, neuletakit, jakut ja paitapuserot vievät oman tilansa, ja tungoshan siitä syntyy. Eikä siinä vielä kaikki. Käsilaukkujen säilyttäminen aiheutta myös päänvaivaa, sillä noin omissa pusseissaan säilyttämällä nahka taittuu ikävästi ja roikottamalla olkaimiin tulee ajan saatossa taitteet. Mitä ihmettä niille keksisi?

Ensimmäinen etappi on nyt kuitenkin lähes valmis, seuraavaksi suuntaan eteisen kaappeihin!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa! Mä koko ajan odotin missä kohtaa mainitset KonMarin. Itse tilasin KonMarin myös siskolleni ja nyt vain etsin hetkeä inspiroitua lukemaan, olkoon se vaikkapa tänään, näyttää nimittäin upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siis katsonut sattumalta sen yhden videon tuosta KonMarin vaatetaittelusta. Hänellä oli siihen vielä sellainen muovinen härpäke, jotta kaikista taitoksista tuli saman kokoiset, mutta pärjäsin hyvin ilmankin.
   Nyt kiinnostuin sen verran KonMarista, että taidan tilata kirjan itselleni Katsoin, että lähimmissä kirjastoissa oli 4-5 varausta per kirja, että kovasti aihe kiinnostaa!

   Poista
 2. Vitsi mikä sattuma. Olin juurikin postaamassa ihan samasta aiheesta (nyt päätin kyllä lykätä omaa postaustani, ettei mene apinoinnin puolelle). Näin nimittäin netissä ton konmari viikkausvideon ja siitä se sitten lähti :D Nyt on koko perheen kaapit ojennuksessa. Pohdittiin just miehen kanssa, miks ei oo tajuttu tota viikkaustapaa aiemmin.

  Mä säilytän käsilaukut hyllyllä. Vähän niinku ne olis jossain kaupassa esillä :D laukkuihin ei tuu taitoksia, eikä ylimääräisiä kulumia. Lisäks niiden sisään voi laittaa täytettä (paperia tms) jos haluaa että ne on oikein ryhdikkäästi. Parasta tietysti tossa hyllyratkaisussa on se, että kaikki laukut näkee yhdellä silmäyksellä ja laukkua on helppo vaihtaa tarpeen vaatiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska sattuma! Aihe tuntuu nyt olevan kovasti esillä monessa paikassa, sillä viime viikon MeNaisissakin oli juttu vaatekaappien sisällöstä. Ja siis mulla kaiken aiheutti se Pinterest.
   Meillä ei kyllä mies viikkaa, ja hänen kaappinsa on sitten sen näköinen. Hän saakin järjestellä omat kaappinsa miten tahtoo!

   Toi hyllysäilytys olisi niin huippu, mutta meillä täysin mahdoton. Ensiksi tila, sitä ei ole. Toiseksi näytöt, asuntonäytöillä piilotan muutenkin kaikki tavarat, enkä kyllä laukkujakaan halua esitellä, vaikkei ne mitään tuhansien Birkinejä olekaan. Mutta uudessa talossa (ehkä joku päivä) on tilaa laukuille, ja juurikin sellaisen laukkuhyllyn haluan, että voin vain vilkaisulla valita parhaan.

   Poista