perjantai 14. lokakuuta 2011

Taas...

...Perjantai!
Joka perjantai tuntuu, että viikot kuluvat vain nopeammin ja nopeammin. Tämä viikko kului kirppishommissa, ja vieläkin on tavaraa siihen suuntaan menossa. Onneksi lähiaikoina tavaravirta on ollut lähinnä poispäin, tyhjenevät kaapit näyttävät ihanilta! Minulla joulusiivous alkaa aina kaapeista, nyt aloitin kerrankin ajoissa kunnon tyhjennyksellä.

Eilen leivoin herkkusuklaapiirakan viikonlopuksi. Luottoherkkuni ohje on alunperin Pirkan kaakaojauhepaketin takaa otettu, mutta aikojen saatossa olen muokannut sitä hieman omaan makuun sopivaksi. Kakku on mehukas ja suklainen, keskiosa on erittäin pehmeä. Nam.

Suklaapiiras

2 kananmunaa
2/½ dl sokeria
150 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Pirkka vanilliinisokeria  
 2 dl
maitoa

  
Kuorrutus




























5rkl           kuumaa kahvia
5 rkl  voita
3 rkl kaakaojauhetta
4 dl  tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria    
 
Pohja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina voideltuun kakkuvuokaan ja ripottele päälle reilusti suklaarouhetta. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 16 minuuttia.
Kuorrutus
Sulata kuuman kahvin joukkoon rasva. Lisää kaakao, tomu- ja vanilliinisokeri. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla, suklaa- tai pähkinärouheella.

Herkullista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti