lauantai 14. huhtikuuta 2012

Mitoituksesta

Tilasin Lillikseltä pikkuneidille Mini a Turen anorakin ensi kevääseen. Pelasin varman päälle, ja tilasin sen pienehköllä alekoodilla, sillä halusin juuri tämän värin tytölle. 

Olen aivan rakastunut tähän anorakkimalliin, ja meillä näitä on nähty jo useammassa värissä ja koossa. Arvoin hetken jos toisenkin koon kanssa. Nyt tytölle sopiva anorakin koko on 98cm, ja valitsin kokojen 104 ja 110 välillä. Päädyin kuitenkin tapani mukaan isompaan kokoon, jotta takki menisi kauemmin kuin yhden kauden. 


Ihmettelin hieman kuinka suurelta takki näytti saapuessaan. Vertasin sitä viimevuotiseen anorakkiin joka on kokoa 116, ja ne ovat täysin saman kokoiset. Nyt minulla on kaksi saman kokoista takkia, jotka ovat todennäköisesti liian suuret ensi keväänä. Harmittaa hiukkasen.

Taas on pakko ihmetellä, miksi sitä mitoitusta pitää muuttaa joka mallistoon?

4 kommenttia:

 1. Voithan palauttaa liliksestä tilatun takin tai myydä jemmassa olevan pois. Tuo mitoitusten muuttaminen on kyllä raivostuttavaa, kun ei sitten koskaan tiedä mitä kokoa tilaisikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisesta takista varmaankin täytyy luopua. Tämä netistä tilailu on kyllä siitä tylsää, kun ei niitä mitoitusten muutoksia tiedä ennen kuin vaate on kotona.

   Poista
 2. No on kyllä todella rasittavaa! Olisko vaan niin vaikeaa että kaikki tekis jotain standardikokoisia vaatteita, ja kuluttajalla olisi helppo ostaa sopivaa?

  VastaaPoista