maanantai 23. joulukuuta 2013

Aatonaatto

Tänä vuonna meillä juhlitaan joulua hieman eri tavalla kuin aiemmin. Normijouluna meillä löffäillään tapaninpäivän iltaan asti isolla porukalla, mutta tänä vuonna lähdemme pienellä porukalla Tukholmaan tapaninpäivänä. Suurin osa vieraistakin viipyy vain yhden yön, ja lähtee jo joulupäivänä kotiin.

Tänä jouluna siis kaikki tehdään vähän pienemmällä kaavalla kuin yleensä. Mukava ja rento aaton päivällinen kruunataan jouluisella juustokakulla, jonka ohjeen löysin jostain lehdestä. Minulla on tapana ottaa valokuvia puhelimeeni muistilapuiksi ruokaohjeista ja muista tärkeistä asioista. Onneksi olin ottanut kuvan tästä, sillä muut lehdistä leikatut ja revityt on siivouksessa kadonneet mysteerisesti.


Korvasin digestivet piparkakuilla, toivottavasti en pilannut sitä! Tarvittavat siivoilut on hoidettu, kukapa sitä kaapissa jouluaan viettäisi, joten jätin niiden tyhjennyksen juhannukselle. Sauna on pesty, ruoat hankittu muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta. Tänään on tiedossa piparinpaistoa ja aistittavissa kevyttä jännitystä.

Suklaata, saunaa, rentoutumista, kynttilänvaloa, jännitystä, iloa, naurua, tuoksuja, pelejä, leikkejä ja yhdessäoloa. Niistä tulee meidän joulu!


Jännittävää aatonaattoa!

2 kommenttia: