perjantai 8. marraskuuta 2013

Siivousperjantai

Ja taas on perjantai, tuo viikon ahdistavin (pitää siivota) ja vapauttavin (siivouksen jälkeen alkaa viikonloppu) päivä. Perjantaina on siis perinteisesti myös meillä äidin siivouspäivä, lasten viettäessä aamupäivää kerhossa ja koulussa. Tänään testailin jo toista kertaa kodin pinnoille tarkoitettuja Viledan rättejä, joita sain testiin Buzzadorilta.Olen aiemmin käyttänyt jostain halpahallista alekorista nappaamiani mikrokuituliinoja menestyksekkäästi jo monta aikaa. Pesen liinat käytön jälkeen joka kerta, kuten myös keittiörättiä vaihdan kerran päivässä. Kaikki joutuvat  60 asteen peruspesuun, ja talvella rumpuunkin. Nyt vasta huomasin, että aiemmin käyttämien liinojen suosituslämpötila on 30 astetta. Hups. No hyvin on nekin kestänyt kuuttakymppiä, ja näissä uusissa Viledan liinoissa se on oikein ohjeessa.

Sininen universal perusliina on saanut meillä paikan vessasta. Sillä pyyhkii kaikki pinnat ja jopa peilin. Peruskauraa ja on hyvä. Lila keittiörätti pääsi ekan kerran käyttöön vasta eilen illalla. Siinä on toinen puoli karhea ja toinen pehmeä. Kivasti lähti pinttymät hanasta, ilman itkua ja hammasten kiristystä. Puhumattakaan kloorista, rakkaasta ystävästäni siivousmaailmassa. Keittiörätissä on harmikseni kaksi vikaa, vaikka perusajatus on hyvä. Se on aivan liian iso, siis kuin lakanalla pyyhkisi pöytää, ja siitä valuu violettia väriä. Rätti lähti saman tien pyykkijonoon, ja tilalle tuli vanha riepu.Sitten tulikin pieni ongelma eteen. Rättejä oli vielä kolme jäljellä, joiden käyttötarkoituksista ei ollut mitään havaintoa. Värikoodit puuttuvat ja uskomatonta, ettei rätteihin kirjoiteta mihin ne on tarkoitettu. Käytin kaikki salapoliisitaitoni, ja sain selville, että yksi on ikkunoihin, yksi kylppärille ja yksi näyttöjen, tablettien ja muiden laitteiden näyttöjen pyyhintään.

Sinistä kylppäripesuria koitin suihkun hanan kalkkisaostumiin. Meillä kylppäri on miehen siivousaluetta, ja kauhean kauan ei tarvinnut etsiä löytääkseen paikan missä sitä rättiä voisi heiluttaa.Eteisen peili puhdistui hyvin myös rasvajäljistä keltaisella ikkunarätillä, kuten myös musta pad liina hoiti hommansa hyvin. Saatoin kokeilla pad liinaa myös silmälasien hinkkaamiseen, ja peiliäkin vähän hieroin sillä. Kaikki puhdistui hyvin. Nyt kun saisin vielä palkatun rätinheiluttajan, niin voisin vain ihailla lopputulosta.

Siistiä viikonloppua!


1 kommentti:

  1. Ai vitsi mulla pukkaa kiirettä raportoida noista liinoista :D Käyetty kyllä on jo kaikkia, sentäs!

    VastaaPoista