keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Soap nuts

Jo vuoden verran olen suunnitellut ostavani pesupähkinöitä, mutta jostain syystä se on vain aina jäänyt. Kerran yhdestä luontaistuotekaupasta ostamani 50g kokeilupakkaus ei ollut mikään sykähdyttävä kokemus. Pakkauksen mukana tullut pesupussin vetoketju ei pysynyt pesussa kiinni, ja pähkinät olivat karanneet pyykin sekaan. Pyykistä tuli kuitenkin puhdasta.

Olen fanaattinen pyykinpesijä, ja pesuaineeni tarvitsevat tällä hetkellä lähes kokonaisen kaapin. Yritän nyt vähentää hieman pesuaineiden määrää kaapissa, ja alan pesemään osan pyykistä pesupähkinöillä. Pähkinöiden pesuteho perustuu kuorissa olevaan sapoiiniin, joka liukenee lämpimään veteen ja toimii saippuan tavoin.Pähkinöiden hinnoissa on aikamoisia eroja. Google löysi montakin kauppaa joka niitä myy, mutta postikulut ovat aika kovat yhdelle paketille pähkinöitä.

Edullisimmat pähkinät löysin tällä kertaa Myllymuksuilta, jossa pähkinöiden kilohinnaksi jäi 14€, ja mukaan pakettiin samoilla kuluilla sain vielä pätkän merinovillakangasta.

Kuva lainattu garudakauppa.fi.

1 kommentti:

  1. Minäkin olen toisinaan pessyt pähkinöillä. Mitään tahroja niillä ei saa pois, sellaisiakaan, jotka lähtisi tavan pesussa, mutta peruspesuun käyvät.

    VastaaPoista