perjantai 15. maaliskuuta 2013

And it´s all yellow.. ja muuta ensi talveen.

Kevään aleostokset ovat olleet aika maltilliset, suurimmat ostokset tuli tehtyä jo reippaasti ennen joulua. Ticketin alesta tilasin pojalle ja pikkuneidille ensi talveksi haalarit Cinder värissä. Tein jo toiseen kertaan saman virheen, ja en ottanut tytölle sitä vaaleanpunaista haalaria, ja jo nyt kaduttaa. Toivottavasti ei enää ensi syksymä harmita niin paljon. (Paitsi jos joku haluaa vaihtaa cinder värisen 110cm haalarin vaaleanpunaiseen saman kokoiseen, vaihdan mielelläni!)

Ticketiltä  tilasin  samalla pojalle saman värisen Kimo takin. Siinä hätäisesti hosuessa otin väärän koon, ja koko 122cm onkin jo nyt ihan käytettävä rinteessä 120cm pojalla. Toivottavasti se sopii vielä ensi vuonnakin!

Syksyllä koulun aloittavalle neidille ostin joulun jälkeen Reimalta Juneau takin, noin 130cm tytölle 140cm takki menee varmasti syksyllä, saattaa olla jopa hieman reilu. Housuina tässä pojalle viime talvena hankitut Cupcaken toppikset. Nämä meneekin kivasti tämän takin kanssa, vaikka ovatkin tumman harmaat. Tänä talvena käytetty Mini a Turen takki (128cm) alkaa olemaan hihoista lyhyt, ja sen korvaakin kevättalvella Ver de Terren vaaleanpunainen laskettelutakki. Koko on 10/140cm on hyvä ainakin seuraavaan talveen asti.


Neidille en enää haalaria ostanut, vaan hän luultavasti pärjää kahdella kaksiosaisella setillä. Toinen setti on Wheatin vanharoosa toppatakki, joka on vähintäänkin ei niin nappi ostos. Takki on iso, pussimainen ja liian pitkä. Vaan ehkä se siitä syksyyn mennessä paranee. Takin kanssa Pomp de Luxin toppahousut.Syksyllä panin merkille Stadiumissa Everestin keltaisen laskettelutakin, joka olisi kuin tehty meidän poikaselle. Liki satasen hinta oli kuitenkin liikaa, ja jäin odottelemaan alennettua hintaa. Eilen vihdoin odotukseni palkittiin, kun huomasintakin olevan alennuksessa. Otin pienimmän koon 134cm, joka on vielä reilu, mutta jos ei sovi vuoden päästä, niin seuraavana talvena sitten. Asusteeksi mustat housut ja rukkaset, sekä punainen pipo kaveriksi.
Mustien housujen etsintä on tuottanut pänvaivaa, sillä jokaisen lapsen toppahousut alkavat vaikuttaa lyhyiltä. Tyttöselle kaivelin kaapista jemmaan ostetut áhkkan 140cm lasketteluhousut, ja pieneksi järkytyksekseni ne ovatkin sopivat. Mutta pikkuneidille ja pojalle ei housuja ole jemmassa.Valkoiselle Juneaulle haluisin kuitenkin myös mustat housut, ja varsinkin isompien kokojen toppahousut tuntuvat olevan joka paikassa loppuunmyyty.

Lopputalveksi en hirveitä viitsi  housuihin investoida, ja kriteereinä on edullisuus ja musta väri, sekä olkaimet. Se on tuntunut olevan mahdoton yhdistelmä. Kun huomasin H&M:n nettikaupassa olkaimelliset vedenpitävät toppahousut puoleen hintaan, ja laitoin tilaukseen heti kaikille.
Tässähän näitä, ensi talvi taitaa olla isompien osalta kasassa, ja ehkä jo vähän seuraavaakin.

2 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Ennakkoon ostaminen alesta on kyllä fiksua hommaa, mutta itseä mietityttää koot. Vähän vanhempana lapsi ei enää kasva niin nopeasti, mutta meidän 1vee tytön ensi vuoden kokoa tuntuu olevan mahdoton ennustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon vaan ihan reilusti ostanut seuraavaa kokoa, pikkuneidille ostin aikoinaan liian pienen talvihaalarin (olisi pitänyt ostaa kaksi kokoa isompi kuin ekana talvena) ja se jäi pieneksi ennen kuin talvi oli ohi. Muuten on kyllä aina sopivaa löytynyt päälle.
   Uudet vaatteet saa kyllä kiertoon helposti jos koko on ihan väärä, ja kunnon alesta ostetuista saa omansa pois.

   Poista