maanantai 11. kesäkuuta 2012

Väriterapiaa

Vauhdikas ja pitkä viikonloppu takana.
Yksi syntyi ja kaksi vihittiin, paljon juhlahumua ja onnea.
Lapset olivat yökylässä mummilassa kun me juhlimme häitä.

Tänään kotona pyykkipussista löytyi aika monta vaatekappaletta, joissa oli vihreitä tahroja vastaleikatulla ruohikolla kaatumisista. Nyt tiedän mitä tarkoitetaan "ikivihreällä".
Pussin pohjalla oli myös pari mekkoa, jotka olivat olleet päällä kun pellolta oli haettu kukkia tyttöjen kukkaseppeleisiin. Molempien mekkojen etuosa oli täynnä mustia jälkiä.


Mekot olivat tietenkin nämä.
Googlen kautta löysin vinkkejä Sinolista, kloriitista, Vanishista ja sappisaippuasta.
Neljän tunnin ja kaikkien mainittujen aineiden yhteisvaikutuksen jälkeen sain kuin sainkin tahrat katoamaan! Valoa vasten saattaa näkyä haalean haaleita jälkiä, odottelen vielä mekkojen kuivumista ennen lopullista tuomiota.

 Olkoon tämä todisteena siitä, että voikukkatahrat on mahdollista saada pois. Siihen tarvitaan monta pesua, paljon aineita ja loputonta liottamista.

Voikukka

Hiero tuoreeseen voikukkatahraan nestemäistä pyykinpesuainetta, hankaa ja huuhtele haalealla vedellä. Toista käsittely tarpeen mukaan. Pese tekstiili lopuksi valkaisuaineellisella pyykinpesuaineella korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa.
Kokeile vanhaan tahraan denaturoitua spriitä (Sinolia). Hiero tahraan nestemäistä pyykinpesuainetta ja huuhtele sitten haalealla vedellä. Kokeile, että vaate kestää käsittelyn. Valkaise tuote, jos valkaisu on sallittu.
Lähde: Marttaliitto 
 

3 kommenttia:

  1. Jos jää tahroja, niin sitten mekot vielä auringonpaisteeseen muutamaksi tunniksi. Yllättävän hyvä keino vaikeille tahroille, meillä toimi ainakin marinaditahrassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä keväänä ja kesänä sitä aurinkoa on saatu harvinaisen vähän! Toivottavasti tilanne paranee, ja saan vaatteet peseytymään ;)

      Poista